15 културни маршрута на борсата в Лондон

Представят пред туроператори археологията и природните забележителности на Добруджа

15 културни маршрута на борсата в Лондон | StandartNews.com

София. Страната ни ще представи 15 нови туристически маршрута на туристическата борса в Лондон, която ще се проведе от 4 до 7 ноември. Това обяви зам.-кметът на община Добрич Надежда Петкова. Маршрутите представят непознатата Добруджа.

Те бяха промотирани пред 20 турооператори от България, Румъния и Украйна, а следващата седмица ще бъдат предлагани на щанда на МИЕТ по време на борсата в Лондон. Новите туристически маршрути целят да представят не само добре познатото Добруджанско Черноморие, а и вътрешността на Добруджа, която е люлка на европейски цивилизации и крие много тайни.

"Целта ни е да представим пред родните и чужди туристи дестинацията Добруджа, която е уникална както с природните си забележителности, резерватите Яйлата, Балтата, залива Болата, така и с многообразието на богата археология от най-древни времена. В нашия регион могат да се видят както уникални възрожденски християнски храмове, така и шиитски и действащи сунитски джамии", повдигнаха завесата на богатото културно наследство на региона Костадин Костадинов - директор на Регионалния исторически музей в Добрич, и Дияна Борисова - директор на общинската дирекция "Хуманитарни дейности".

15-те маршрута са разработени по проект на ОП "Регионално развитие", в който община Добрич си партнира с общините Добричка, Балчик и Каварна. Турооператорите видяха и направените 5 промоционални филма, представящи дестинацията Добруджа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай