YouTube експериментира с викторини, генерирани от изкуствен интелект

Засега е за мобилното приложение за устройства с iOS и Android

YouTube експериментира с викторини, генерирани от изкуствен интелект | StandartNews.com

YouTube експериментира с викторини, генерирани от изкуствен интелект в мобилното си приложение за устройства с iOS и Android, които са предназначени да помогнат на зрителите да научат повече за тема, представена в образователно видео. Функцията също ще помогне на платформата за споделяне на видео да разбере доколко всеки видеоклип покрива определена тема.

Генерираните от AI тестове, които YouTube отбеляза на страницата си за експерименти, се разпространяват в световен мащаб за малък процент потребители, които гледат „няколко“ образователни видеоклипа, пише компанията. Функцията за викторина е достъпна само за избрана част от съдържание на английски език, което ще се показва в началната емисия като връзки под наскоро гледани видеоклипове.

Не всички експерименти на YouTube стигат до платформата, така че ще бъде интересно да се види дали този ще успее. Не е сигурно и колко хора — особено ако вече не са в училище — искат да вземат участие в тест, докато превъртат през видеоклипове.

YouTube обаче отдавна се е утвърдил като дестинация за потребителите да научават нови неща, независимо дали става дума за това как да сменят автомобилна гума или дори да извършат салто назад. „Edutainment“ акаунти като TED-Ed и HowToBasic са сред по-популярните образователни канали в YouTube, съответно с 18,8 милиона и 17,3 милиона абонати.

Освен това много учители посещават YouTube, за да създават образователно съдържание или да откриват и споделят видеоклипове със своите ученици. Така че за тези, които наистина искат да научат повече по дадена тема, новата функция за тест може да бъде ефективен начин за по-задълбочено разбиране на материала.

По-рано тази година YouTube си партнира с Crash Course и Arizona State University, за да стартира своята инициатива „Study Hall“, която дава на студентите безплатен достъп до четири курса, обхващащи различни предмети, включително математика в колежа, история на САЩ, композиране на английски и др. Crash Course, канал, управляван от Джон и Ханк Грийн, има 14,8 милиона абонати и приблизително 1,6 милиарда гледания.

Отделно, YouTube също тества функции като политика за блокиране на реклами с три предупреждения и нова функция за заключен екран за абонати на Premium.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай