Събота,

Xiaomi представи "корона" за управление на устройства с мисъл

От: Кристиан Антонов -
467
Xiaomi представи "корона" за управление на устройства с мисъл
A
A
A

Няма нещо, което Xiaomi да не създава. Този път компанията е разработила шлем, предназначен за шофьори и собственици на интелигентни домове.

Xiaomi представи поредното си ново устройство на бъдещето. Лентата за глава MiGu Xiaomi е шлем, който се прикрепя към главата ви и чете мислите ви. Устройството ще позволи на потребителя да контролира емоционалното си състояние. Ако шлемът установи умора по време на шофиране, признаци на стрес или превъзбуда, той ще изпрати предупреждение до смартфона ви с молба да се отпуснете.

Шлемът може да се превърне и в инструмент за управление на интелигентни уреди в дома. Вече няма да е необходимо да инсталирате високоговорител с гласов асистент, за да го питате всеки път дали да включите осветлението, да сложите чайника или да пуснете прахосмукачката-робот. Лентата за глава MiGu Xiaomi ще прочете мислите ви, трябва само да помислите за включване на светлината и тя ще се включи веднага.

Компанията обясни, че в шлема има три сензора. Те могат да приемат и анализират електрически сигнали от човешкия мозък. Въз основа на тези данни шлемът разбира приблизително за какво мислите.

Всяка година Xiaomi организира онлайн хакатон. Това е състезание между служителите, в което те споделят най-интересните идеи и представят най-необичайните джаджи. Короната MiGu Xiaomi е разработен като част от такъв конкурс. В момента компанията обмисля дали да продължи да разработва интелигентния шлем или да го остави като прототип.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички