Вибрираща лента за ръка помага при мигрена

Изобретението може да бъде в помощ на много хора

Вибрираща лента за ръка помага при мигрена | StandartNews.com

Вибрираща лента за ръка може да намали количеството хронични мигрени, които човек изпитва на месец. 

Биолентата за мигрена Nerivio, разработена от базираната в Нетания Theranica, се поставя на горната част на ръката веднага щом започне мигрена (или се използва като превантивна мярка) и вибрира с интензитет точно под прага на болката на пациента.

Той кара нервните влакна в тялото да доставят съобщение до мозъка, където освобождава невротрансмитери, за да попречи на страдащия да почувства болка – включително в главата.

Новото проучване установи, че след две седмици употреба пациентите, които са използвали Nerivio, са имали средно намаление от 1,7 дни на мигрена на месец, в сравнение с 0,8 дни в групата на плацебо. 

След четири седмици употреба участниците са имали намаление с 3,1 дни в сравнение с 1,5 дни в плацебо групата. Пациентите са използвали Nerivio или плацебо през ден по време на проучването. 

Theranica казва, че много превантивни лекарства за мигрена отнемат сравнително дълго време, за да влязат в сила, докато новото проучване предполага, че Nerivio може да причини бързо и продължително намаляване на месечните дни с мигрена, когато се използва през ден. 

„Мигрената е изключително изтощителна“, каза Алон Ирони, главен изпълнителен директор и съосновател на Theranica.

„Хората, живеещи с мигрена, се нуждаят от бързи резултати, за да могат да продължат с нормалните си дейности, поради което сме толкова развълнувани от последните данни за превенция“, каза той.

„Това доказва важните клинични ползи, които Nerivio предлага на възрастни и юноши, живеещи с това неврологично разстройство.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай