Уволниха американски полицаи заради игра на Pokemon Go

Лейтенантите от Лос Анджелис тръгнали по следите на покемона Snorlax, вместо да реагират на обир

Уволниха американски полицаи заради игра на Pokemon Go | StandartNews.com

Калифорнийския съд потвърди уволнението, наложено от полицейския участък, на двама служители от управлението в Лос Анджелис. По време на работа те пренебрегнали обаждане за обир, тъй като били заети с преследването на покемон.

Ситуацията се разиграва през април 2017 г., но получава гласност едва сега заради публикуването на съдебните документи по обжалването на уволнението от служителите и благодарение на журналисти от USA Today. От тях научаваме, че по време на патрул Луис Лозано и Ерик Мичъл са получили обаждане за подкрепление на техни колеги, които се натъкват на престъпление в близкия търговски център.

Вместо да окажат необходима помощ обаче, двамата полицаи са напуснали района на местопроизшествието. Официалното им обяснение е, че не са чули повика, тъй като около тях имало силна музика.

Сержантът, който отговарял за двамата полицаи обаче, се усъмнил и провел свое разследване. Благодарение на записи от системата на автомобила, която дава информация за действията на служителите на реда, той научил истината. Те не само чули повика за подкрепление, но дори обсъдили дали да ходят на инцидента.

Разследването показва, че по същото време Луис Лозано и Ерик Мичъл са забелязали чрез смартфоните си покемона Snorlax в района. Двамата шофирали повече от 20 минути из улиците на Лос Анджелис, обсъждайки разпалено играта Pockemon Go и трофеите си в нея. След като хванали Snorlax с патрулната кола те дори се отправили на лов за следващата си жертва – Togetic.

След като били уволнени, двамата полицаи се борят за правата си и от 2017 г. до сега минават през различни съдебни инстанции. Темида обаче отхвърля всички техни искове. Решението е, че видеозаписът в автомобила е допустим и правилно използван по делото.

Четете повече технологични новини в нашата специализирана рубрика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай