Uber ще позволи на потребителите в Онтарио да поръчват трева

Компанията се докосва до пазара на канабис за първи път

Uber ще позволи на потребителите в Онтарио да поръчват трева | StandartNews.com

Приложението за споделено пътуване Uber влиза в нова, неприсъща за него до този момент роля. След като бизнесът на американците срещна отпор от местните власти и таксиметрови компании на много места по света, още преди години част от него се трансформира и започна да се занимава с доставки на храна. Услугата се нарича Uber Eats и работи в много държави, където доставя храна от ресторанти и магазини.

Говорител на Uber заявява пред Reuters, че от следващата седмица потребителите на Eats в Онтарио, Канада, ще могат да поръчват и канабис чрез услугата. Доставките ще бъдат взимани от партньора Tokyo Smoke, занимаващ се с легална продажба на забранената в много други държави субстанция. Канада обаче легализира марихуана за развлечение през 2018 г.

На въпрос дали Uber обмисля разширяване на операциите с доставката на подобни субстанции извън Онтарио, от компанията отговарят: „Ще продължим да наблюдаваме внимателно регулациите и възможностите на всеки пазар. И тъй като местните и федералните закони се развиват, ще проучим възможности с търговци, които оперират и в други региони."

Преди време главният изпълнителен директор на Uber Дара Хосровшахи заяви, че компанията ще обмисли доставката на трева в САЩ, ако канабисът бъде декриминализиран на федерално ниво.

Повече технологични новини са достъпни в рубриката Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай