Четвъртък,

Uber активно помага на Украйна по време на войната

От: Кристиан Антонов -
192
Uber активно помага на Украйна по време на войната
A
A
A

Uber отбелязва, че ескалацията от руска страна продължава вече повече от две седмици и компанията се опитва да подкрепи Украйна и всички, които имат най-голяма нужда от това. Компанията вече дари 2,5 милиона щ. долара в помощ на страната.

Uber стартира бутон за дарение в приложението си в САЩ, за да могат потребителите да дарят средства за бедстващата страна. Само за една седмица са събрани над 1,5 милиона долара, а Uber добавя още 1 милион долара към тази сума.

Приложението е активно в Лвов и всеки нуждаещ се може да използва Uber за необходимите пътувания и хуманитарна помощ. Ако трябва да отидете някъде, потребителят може да използва кода LVIV15 за 3 безплатни пътувания.

Същевременно Uber предлага  възможност на всеки да се регистрира като доброволен шофьор в Лвов. От компанията твърдят, че искат да приложат схемата и в други градове, където това е безопасно.

От полската граница до Люблин и Жешов функционира система за безплатни пътувания Uber Aid. Службата провежда и много събития в подкрепа на бежанците, влизащи в Полша и Румъния. Uber вече не работи в Русия. След началото на инвазията Uber реши да ускори продажбата на съвместното си предприятие на Yandex Taxi.

Повече технологични новини може на намерите тук.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията