Uber активно помага на Украйна по време на войната

Компанията дарява стойност 2,5 млн. щ. долара и безплатни пътувания в Лвов и други градове

Uber активно помага на Украйна по време на войната | StandartNews.com

Uber отбелязва, че ескалацията от руска страна продължава вече повече от две седмици и компанията се опитва да подкрепи Украйна и всички, които имат най-голяма нужда от това. Компанията вече дари 2,5 милиона щ. долара в помощ на страната.

Uber стартира бутон за дарение в приложението си в САЩ, за да могат потребителите да дарят средства за бедстващата страна. Само за една седмица са събрани над 1,5 милиона долара, а Uber добавя още 1 милион долара към тази сума.

Приложението е активно в Лвов и всеки нуждаещ се може да използва Uber за необходимите пътувания и хуманитарна помощ. Ако трябва да отидете някъде, потребителят може да използва кода LVIV15 за 3 безплатни пътувания.

Същевременно Uber предлага  възможност на всеки да се регистрира като доброволен шофьор в Лвов. От компанията твърдят, че искат да приложат схемата и в други градове, където това е безопасно.

От полската граница до Люблин и Жешов функционира система за безплатни пътувания Uber Aid. Службата провежда и много събития в подкрепа на бежанците, влизащи в Полша и Румъния. Uber вече не работи в Русия. След началото на инвазията Uber реши да ускори продажбата на съвместното си предприятие на Yandex Taxi.

Повече технологични новини може на намерите тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай