Том Ханкс предупреждава за фалшива реклама, използваща негова версия с изкуствен интелект

Не става ясно коя компания е използвала образа на aктьора

Том Ханкс предупреждава за фалшива реклама, използваща негова версия с изкуствен интелект | StandartNews.com

Том Ханкс съобщи, че реклама за дентални услуги използва образът му, за да се рекламира. В крайна сметка се оказва, че това е негова версия с изкуствен интелект. 

Внимание!" той написа в Instagram над снимка с рекламата. „Има видео, което рекламира някакъв зъболекарски план с моя AI версия. Нямам нищо общо с това.”

Не става ясно обаче коя компания е използвала образа на Ханкс или какви продукти рекламира. Не става ясно също дали той планира да предприеме правни действия или дали е поискал рекламата да бъде премахната от социалните медии.

Използването на AI предизвика редица протести сред писатели и актьори, поради опасения, че технологията може да се използва за създаване на цифрови копия на актьори.

Тъй като AI започва да се прокрадва в различни форми и тъй като компаниите започват да експериментират с него, има опасения за това как могат да се обработват поверителни данни, точността на генерираните от AI отговори и как технологията може да бъде използвана от престъпници .

Засега има повече въпроси, отколкото отговори. Политически експерти и законодатели сигнализираха това лято, че Съединените щати са в началото на това, което много вероятно ще бъде дълъг и труден път към създаването на правила, регулиращи ИИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай