TikTok пуска своя инструмент за ефекти с добавена реалност

Бета версията беше тествана през есента

TikTok пуска своя инструмент за ефекти с добавена реалност | StandartNews.com

TikTok пуска своя инструмент за ефекти с добавена реалност, след като тества затворена бета версия миналата есен.

Effect House позволява на създателите да създават свои собствени ефекти на AR камера, които могат да се използват от други потребители на TikTok във видеоклипове. В съобщение компанията казва, че платформата за ефекти ще бъде отворена за „всички създатели, дизайнери и разработчици от цял ​​свят“ и ще включва инструменти и учебни материали.

„Независимо дали се телепортирате в нови светове със Зелен екран или замразявате с Time Warp Scan, творческите ефекти дават възможност на създателите да изразяват себе си, да се забавляват и да споделят истории чрез широк спектър от ангажиращи и потапящи формати“, пишат от компанията.

TikTok изрично казва, че ще забрани ефекти, които „насърчават етническата дискриминация или негативните стереотипи срещу защитени групи“, както и ефекти, които „изобразяват козметична хирургия, като филъри за устни, или насърчават вманиачаването на външния вид на някого“.

ДоОбавянето на подобни инструменти е напълно естествен ход на TikTok, подобно на други платформи, като Snapchat и Instagram.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай