Тапетните входни врати са новия хит в интериорния дизайн у нас

Този тип интериорни решения стават все по-предпочитани

Тапетните входни врати са новия хит в интериорния дизайн у нас | StandartNews.com

През последните години домът става все по-важен за всеки един от нас, превръщайки се едновременно в училище, офис, пространство за забавление, почивка и уединение. Изолацията остави своя отпечатък и в областта на интериорния дизайн, налагайки някои любопитни нови тенденции в цветовете, материалите и текстурите в обзавеждането.

Една такава тенденция, която става все по-актуална през последните месеци е нарастващият интерес към тапетните входни врати, които намират все по-широко приложение както в обзавеждането на дома, така и на офиса.

“Този тип интериорни решения стават все по-предпочитани, тъй като позволяват вграждането във всякакъв вид стени и остават незабелязани, придавайки усещане за минимализъм и дискретност в помещението. Тенденцията е световна и не се наблюдава само в България. Очакванията на екипа ни са тя тепърва да се засилва през следващите месеци” – споделя Станислав Дечев от специализирания сайт MyDoor.bg.

От екипа на сайта открояват като едни от най-предпочитаните тапетни врати блиндираните врати SLEEK на италианската фирма Dierre. Те се произвеждат със специална алуминиева каса, която ги скрива в стената и позволява завършване с ламперия, декоративна мазилка или латекс. Този тип входни врати могат да се отварят на 180 градуса, благодарение на футуристичните си скрити панти Macron 5.0. Снабдени с регулиране във всички посоки, те позволяват крилото да се позиционира напълно наравно със стената. По този начин с подходящата мазилка или латекс може да се постигне абсолютно еднаква визия между нея и вратата.

Допълнително удобство е, че входните врати SLEEK притежават най-висок клас заключване с електронно управление NEXT ELETTRA. В добавка те имат множество възможности за управление, сред които безконтактни ключове, смартфон, дистанционно устройство „Key Fob“, биометричен пръстов четец или клавиатура с код. Освен приятна визия и висока сигурност и надеждност, вратите от тази марка се отличават с много добри стойности на звукоизолация, топлопреминаване и водонепропускливост. Звукоизолацията на модела достига до 45 dB, а топлопреминаването до 1,2 W/m² .ºK.

Тук може да прочетете повече технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай