Понеделник,

Системата за бизнес анализи Tableau за десета поредна година е сред лидерите при BI софтуера

От: Екип на Стандарт -
Системата за бизнес анализи Tableau за десета поредна година е сред лидерите при BI софтуера
A
A
A

Аналитичният софтуер Tableau отбелязва своята десета година сред лидерите при системите за бизнес анализ и визуализация на данни. Това сочи класацията Gartner Magic Quadrant for Analytics & Business Intelligence Platforms, която всяка година дава безпристрастна и независима оценка на софтуерните решения в този сегмент.

Акцент в класирането тази година е способността на BI (Business Intelligence) системите да помагат на хора без специфични технически умения да изучават, анализират и моделират важната за тях информация, помагайки им да вземат ефективни решения. Именно с такива широки възможности за анализ на информацията и лекота на работа се отличава и аналитичната система Tableau, която е дългогодишен лидер в класацията.

От миналата година софтуерът предлага на своите потребители нови възможности за интеграция със Slack, нови AI функционалности и още по-широк достъп до Ask Data – интелигентна функционалност, която позволява на потребителите да задават въпроси към данните на естествен език. В добавка BI системата разполага с VizQL технология, която позволява изграждането на визуални анализи без нужда от код или специфични технически умения. Разширяването на екосистемата с Tableau Exchange, от своя страна, прави визуалните анализи с Tableau по-лесни и по-бързи от всякога. Тя представлява галерия с голямо разнообразие от предварително подготвени набори от визуализации и вертикални решения.

“Позиционирането сред лидерите в Gartner Magic Quadrant за пореден път подчертава предимствата на Tableau пред останалите решения в един сектор, който ще има все по-ключово значение за бизнеса в бъдеще. BI системата се развива непрекъснато и скоро предстои анонсирането на нови функционалности, които ще помогнат на още повече хора да използват по-пълноценно данните в своята дейност и да ги превърнат в печеливши решения и действия ” – споделя Даниела Димова, Маркетинг експерт от българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на аналитичния софтуер за България.

За желаещите да се запознаят отблизо с Tableau, от 18 до 20 май предстои провеждане на практическо обучение, което запознава с основите на работата с тази софтуерна платформа и добрите практики при изграждането на отчети и визуални анализи. Повече за обучението можете да научите на https://team-vision.bg/obuchenie-za-rabota-s-tableau/

Тук може да прочетете повече технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички