Ревю на геймърските слушалки Steelseries Arctis 5

Слушалките Arctis 5 на Steelseries са стилно и функционално предложение както за запалени геймъри, така и за служители в офиса.

Ревю на геймърските слушалки Steelseries Arctis 5 | StandartNews.com

Геймърските слушалки Arctis 5 на датския производител Steelseries са изградени от здрави и в същото време леки материали, гарантиращи както дълготраен живот, така и максимален комфорт при употреба. В редакцията получихме една бройка от модела, за да се уверим лично в неговите възможности.

Какво има в кутията?

Още с разопаковането на кутията ни направи впечатление усещането за високо качество, отличаващо Arctis 5 от бюджетните им алтернативи. Освен самите слушалки, комплектът включва: основен кабел с дължина 3 м., USB ChatMix контролер, адаптер 3.5 мм, както и книжка с информация за продукта.

Външен вид

Както вече споменахме, Steelseries Arctis 5 грабват вниманието от първия момент с иновативния си дизайн и олекотена конструкция, гарантиращи удобство дори и по време на дълги часове гейминг. Поставяйки ги на главата си, веднага усещаме комфорта на наушниците AirWeave, които обхващат цялото ухо. Те са снабдени с дишащо текстилно покритие, което създава усещане за мекота и предпазва от изпотяване. Слушалките имат и текстилна регулираща диадема, която  равномерно разпределя теглото и приляга перфектно на главата.

Динамично RGB осветление

Със своите дава милиони цветови опции и реактивни ефекти тази функция на  Arctis 5 определено грабва окото. А опцията за синхронизация на подсветката с други SteelSeries устройства дава възможност за персонализация и изграждане на собствен стил.

Висококачествено аудио преживяване

Благодарение на 40 милиметровите S1 говорители слушалките възпроизвеждат кристално чист и реалистичен звук. Чуването дори и на най-тихия аудио детайл определено дава предимство пред конкурентите по време на гейминг. Отличното качество на звука се усеща както в игрите, така и при гледане на филми или слушане на музика.

Микрофон

Микрофонът на разглежданите слушалки на Steelseries е сертифициран с Discord ClearCast тест. Той осигурява студийно качество на гласа и заглушава страничните шумове, а специален LED индикатор сигнализира, когато е включен. Когато не се използва, микрофонът може да се прибере в слушалката, така че да не пречи на притежателя си.

Ергономични контролери

Върху лявата слушалка са разположени ергономични контролери. Те осигуряват лесен и бърз начин за регулиране силата на звука и за спиране на микрофона.

USB ChatMix контролер

Оригинално техническо решение при слушалките Arctis 5 е техният чат-микс-контролер. Чрез него не само може да се контролира нивото на звука. Той разпределя звуковия поток от играта и от приложението за чат. Така геймърите могат да изберат кой канал да усилят в движение и без да прекъсват играта си.

В заключение

Слушалките Arctis 5 на Steelseries са стилно и функционално предложение както за запалени геймъри, така и за служители в офиса. С отличното си качество на звука те са подходящи както за работа, така и за забавление.

В допълнение, те са съвместими с почти всички модели компютри, лаптопи, таблети, телефони, конзоли и дори VR очила, което  ги прави удобни за използване навсякъде и по всяко време.

Тук може да прочетете повече технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай