Ревю на геймърската мишка SteelSeries Prime Mini

Водещият производител на геймърска периферия SteelSeries продължава да залага на премиум мишки за видеоигри с много иновации в тях.

Ревю на геймърската мишка SteelSeries Prime Mini | StandartNews.com

Водещият производител на геймърска периферия SteelSeries продължава да залага на премиум мишки за видеоигри, с много иновации в тях и оригинален дизайн. Най-новият пример за това е  SteelSeries Prime Mini,  която е проектирана специално за гейминг и електронен спорт. Нашият екип вече се сдоби с едно такова устройство и в следващите редове ще ви запознаем подробно с нейните възможности.

Какво има в кутията

Както обикновено, кутията на SteelSeries е със семпъл и изчистен от излишни детайли дизайн. Отваряйки я, освен самата мишка, вътре откриваме кратко ръководство, USB Type-C донгъл за безжична връзка, удължител с два женски Type-c накрайника, както и кабел с USB Type-C към USB A накрайници и дължина от около метър и половина.

Първи впечатления и външен вид

Взимайки SteelSeries Prime Mini в ръка, веднага усещаме ергономичната ѝ форма, която приляга перфектно в дланта. Усещането за комфорт се затвърждава и по време на работа с устройството. 

Характерно за Mini модела е, че тежи едва 61 гр., което намалява до минимум умората в ръката по време на употреба. Повърхността на мишката е изградена от микротекстурен VDI30 материал, улесняващ почистването ѝ. А специалното матово покритие подсигурява по-добро сцепление и захват.

RGB подсветка

Друга отличителна черта във външния вид на устройството е RGB подсветката на скрола, която разполага с 16.8 милиона цвята и  може да бъде персонализирана чрез софтуера на SteelSeries.

Prestige OM суичове

Prime Mini е оборудвана с революционните за този тип хардуер Prestige Optical Magnetic суичове. От SteelSeries уверяват, че с мишката могат да се направят над 100 милиона клика с безупречна точност и здравина. Това са до пет пъти повече натискания в сравнение с устройства от този клас на конкурентни брандове.

 Quantum 2.0 Wireless технология

Quantum 2.0 Wireless е още една усъвършенствана технология, която SteelSeries включва в този модел. Тя се базира на  двуканалната оптимизация, благодарение на която латентността в безжичен режим е сведена до минимум и усещането е все едно играем и работим с кабелна мишка. 

TrueMove Pro оптичен сензор

TrueMove Pro сензорът на SteelSeries Prime Mini е създаден в партньорство с PixArt - световнопризнат пионер в разработката на сензори. Той осигурява истинско проследяване на движенията 1 към 1, дори и когато мишката работи под наклон. Характеристиките на сензора са 18,000 CPI, 4oo IPS и 40 G ускорение.

В заключение

Създадена за професионален гейминг, SteelSeries Prime Mini се отличава най-вече с отлична издръжливост и комфорт. Моделът може да се използва както за турнири, така и за игри у дома. Нашите тестове показаха, че дори и при много интензивна употреба мишката работи перфектно и не се наблюдават никакви проблеми.

Тук може да прочетете повече технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай