Невронната мрежа DALL-E се научи как да „дорисува“ картини

Функцията за „дорисуване“ може да се използва за разширяване на оригиналното съдържание

Невронната мрежа DALL-E се научи как да „дорисува“ картини | StandartNews.com

Разработчикът OpenAI добави нова функция към своя изкуствен интелект DALL-E, която позволява на системата да генерира нови визуални ефекти, които разширяват границите на всяко изображение.

На картинката, която публикуваме можете да видите как DALL-E си "представя" с помощта на човешки подтик какво се намира зад рамката на портрета на Йоханес Вермеер "Момичето с перлената обица". По този начин, дори и въз основа на ограничената информация, предоставена от портрета, системата "визуализира" обекти в стила на Вермеер, като имитира сенките и светлите части на оригинала.

Функцията за „дорисуване“ може да се използва за разширяване на оригиналното съдържание. Много потребители на DALL-E са го използвали, за да видят какво се крие отвъд познатите изображения. Подобно на други системи с изкуствен интелект, които преобразуват текст в изображения, моделът изисква от хората да описват нови визуални ефекти. Ето защо в някои случаи подобрените изображения са направени в същия стил като оригиналните произведения. А в други случаи резултатът е постапокалиптична Мона Лиза и дори още по-странни неща.

Всеки желаещ може да използва DALL-E, но поради големия брой желаещи има списък на чакащите. Ако запишете вашите данни ще получите покана, когато компанията успее да разшири изчислителната мощ на своите сървъри -  нещо, което се извършва постоянно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай