НАСА сформира комисия за проучване на НЛО

Първите резултати ще бъдат публикувани през 2023 година

НАСА сформира комисия за проучване на НЛО | StandartNews.com

НАСА обяви състава на работната група, която ще проучва неидентифицирани летящи обекти. Според резултатите от първия етап експертите ще изготвят доклад, който ще бъде публикуван през 2023 г.

Комисията за изследване на НЛО ще се занимава изключително със случаи, които не са били засекретени - данни за тях идват както от правителствени агенции, така и от представители на търговския сектор. Първият етап от работата ще продължи девет месеца, след което комисията ще публикува доклада си в средата на 2023 г. Работната група се състои от 16 специалисти, работещи в различни области на научното познание - от физиката до астробиологията. За ръководител на комисията е назначен астрофизикът Дейвид Спергел.

Учените ще се съсредоточат върху неидентифицираните въздушни явления (НВД) - по-широкото понятие, което замени термина НЛО. НАСА планира да проучи инцидентите, които не могат да се свържат с познатите до момента самолети или природни явления. Агенцията обяви създаването на работна група по темата миналото лято, когато стана известно името на ръководителя на комисията.

Успоредно с това тази тема се изучава и в Пентагона - през юни представителят на военноморското разузнаване Скот Брей (Scott Bray) говори в Конгреса на САЩ и разказа за 400-те документирани случая на наблюдение на подобни явления. Много от тях все още не са обяснени, но няма и доказателства за наличието на свръхестествени или извънземни сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай