Мъск няма да се присъедини към борда на Twitter

Милиардерът се е отказал в последния момент

Мъск няма да се присъедини към борда на Twitter | StandartNews.com

Илон Мъск няма да се присъедини към борда на Twitter, обяви главният изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал в съобщение. Миналата седмица той потвърди, че Мъск ще бъде назначен в борда след като купи 9,2 % от акциите на компанията , но явно Мъск е решил да не заема мястото.

По думите му назначението на Мъск е трябвало да бъде на 9 април, но милиардерът е решил, че няма да се присъедини. „Вярвам, че това е за най-доброто. Ние  винаги ще ценим приноса на нашите акционери, независимо дали са в нашия борд или не. Илон е най-големият ни акционер и ние ще останем отворени за неговия принос.", коментира Агравал.

Присъединяването към борда на Twitter би попречило на Мъск да притежава повече от 14,9% от компанията. По времето, когато покупката на Мъск стана публично известна, неговият дял в Twitter беше на стойност 2,89 милиарда долара.

Откакто стана ясно,че Мъск купува част от Twitter, главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX публикува идеите си за компанията. Той пусна анкета за това дали Twitter трябва да има бутон за редактиране ден преди компанията да потвърди, че всъщност ще добави дълго търсената функция . Съвсем наскоро — същия ден, в който каза, че всъщност няма да се присъедини към борда, той пусна туит за включване на отметки за проверка с платената услуга Twitter Blue или преобразуване на централата на Twitter в Сан Франциско в приют за бездомни.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай