Какви видове бебешки колички има?

Родителите се стараят да дадат на децата си най-доброто

Какви видове бебешки колички има? | StandartNews.com

Количката е от съществена важност при отглеждането на едно дете. Тя трябва да бъде удобна за извършването на ежедневните ви дейности. Употребата ѝ ще продължи до прохождането на детето, а понякога и повече време. Трябва да изберете бебешка количка, която да е удобна, здрава и безопасна, да има някои задължителни екстри и да е в подходящи цветове – за момиче или за момче.

Родителите се стараят да дадат на децата си най-доброто нещо, но понякога пренебрегват комфорта за сметка на цената. Наистина през последните години бебешките артикули са доста скъпи, но въпреки това раждаемост има, продуктите се купуват и тази индустрия процъфтява. Съществува и тенденция купуването на използвани и втора ръка стоки като бебешко креватче, столче за автомобил, бебешка количка и дори дрехи и обувки за бебета и малки деца. Но има родители, които предпочитат да си купят ново от магазина поради липсва на доверие, достатъчно финансови средства или по друга причина.

Ако все още не знаете какъв тип бебешка количка да закупите, ето няколко вида, които са налични в магазините и спрямо тях можете да изберете най-подходящата за вашето бебе: Класически колички - този вид бебешки колички се наричат още „кош” или „люлка”, тъй като през първите месеци бебето не може да седи и лежи в количката като в кошче. Те имат по-дълбок, широк и удобен кош, с по-широки и високи гуми за по-добра маневреност са и имат достатъчно място за багаж. В зависимост от сезона, могат да бъдат зимни или летни. Комбинираните колички се наричат още „модулни”, тъй като разполагат с допълнителни функции и могат лесно да се адаптират към нуждите на детето. Модулните колички са подходящ избор, ако сте практични родители, които търсят да закупят количка, която лесно и бързо може да се трансформира от кош в количка или в столче за кола.

Ако детенцето ви е над 6 месеца, тогава имате следните варианти за избор: Детска количка тип „чадър” - този тип колички са маневрени и много удобни за пренасяне, не са толкова обемни, което пък улеснява придвижването в градския транспорт, качването на количката в асансьора и разминаването по тесните тротоари, имат и колани, които осигуряват безопасността на детето. Колички триколки (джогинг) – те имат две гуми отзад и една отпред, което балансира прекрасно теглото на количката. Освен това гумите им с големи, широки и пълни с въздух, което намалява вибрациите от неравностите по пътя. Двойни колички са специален вид колички, които са предназначени за близнаци или за деца с малка разлика във възрастта. Маневрирането с този тип колички е трудно, тъй като са доста по-обемни от единичните. 

Щом се насочите към модела количка, обърнете внимание и на още няколко неща като: размерите, гумите, материята, която може лесно да се почиства и пере, шаси, което оказва влияние върху теглото и стабилността ѝ, обърнете внимание дали количката има добри и здрави амортисьори, тъй като от тях зависи колко гладко ще вози, спирачки, колани за безопасност. Вземете под внимание и допълнителни аксесоари - добре е количката, която ще закупите да има удобна поставка за крачетата, комарник, сенник, дъждобран, чанта и багажник за съхранение на багаж, място за поставяне на шише и други.

Можете да разгледате предложения за детски колички в онлайн магазина BubuToys. Компанията предлага елегантни, модерни, но най-вече качествени и напълно безопасни детски продукти. Тук ще откриете висококачествени модели бебешки колички на марките Bubu и Musty. Предлагаме собствено производство бебешките колички Bubu, изработени от мека еко кожа, която позволява комфортния сън и престои на вашето дете в бебешката количка. BubuToys е бранд - символ на изключително качество и иновативен дизайн на детските продукти. Продуктите на бранда се отличават с комбинация от уникален дизайн, ненадминато качество и сигурност, което е изключително важно за комфорта на вашето бебе.

Тук може да прочетете повече технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай