Илон Мъск е против изграждането на държавни зарядни станции в САЩ

Тази седмица милиардерът вече няколко пъти критикува решения на властите

Илон Мъск е против изграждането на държавни зарядни станции в САЩ | StandartNews.com

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск не пропуска и ден в новините. Тази седмица той се обяви срещу законопроекта за изграждане на инфраструктура за зареждане на електромобили в САЩ. Според най-богатия човек в света разходите, които прави правителството, са чиста лудост.

„Не можете да харчите 3 трилиона долара повече, отколкото печелите всяка година“, заяви Мъск. „Ако не намалите правителствените разходи, ще се случи нещо наистина лошо. Това е лудост. Нашите разходи са толкова надвишаващи приходите. Това е безумно. Дори да вземете парите на всички милиардери в страната... пак не бихте се справили с дефицита."

Включвайки се през видео връзка в събитието на WSJ от своята нова фабрика на Tesla в Тексас, милиардерът сподели, че държавата трябва да инвестира в много други проекти. В това число, летища на бъдещето, двуетажни магистрали и тунелна система за електрически превозни средства. „Но аз не виждам сериозни усилия в тази посока“, заяви той.

Мъск разкритикува разпоредбите за изграждане на мрежа за зареждане на електрически превозни средства по магистралите, оприличавайки ги с правителствено изграждане на бензиностанции по пътищата. „Няма нужда държавата да поддръжка мрежа за зареждане.“

По отношение на данъчния кредит за покупка на електромобил Мъск посочи, че Tesla е спряла да получава такъв още преди две години, добавяйки, че когато става дума за иновации и електрически превозни средства, правителството трябва да действа като съдия, а не като играч на терена.  „Като цяло смятам, че правителството не трябва да не на напредъка“, подчерта Мъск.

По отношение на собствените си научни програми Мъск обяви, че "невероятно трудният" Starship ще бъде "разликата между това човечеството да бъде вид с една планета и вид с няколко планети". Той повтори, че проектът Neuralink работи добре при маймуни и че се надява да го приложи при първите хора, като квадриплегици и тетраплегици, следващата година, в очакване на одобрение от FDA.

Предприемачът също потвърди, че Tesla се стреми към обемно производство на Cybertruck през 2023 г. и че ще разкрие повече по време на следващото обявяване на финансови резултати в началото на 2022 година. „Това може да е най-добрият ни продукт досега“, заключи той.

А ето тук ще прочетете още вълнуващи новини от технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай