Huawei и Тракийски университет с меморандум за сътрудничество

Технологичният гигант и университета ще работят заедно в областта на интелигентните устройства и информационните технологии

Huawei и Тракийски университет с меморандум за сътрудничество | StandartNews.com

Ректорът на Тракийския Университет доц. д-р Добри Ярков и Джан Уан Дун, Директор Хуауей Технолоджис за България подписаха меморандум за сътрудничество в областта на инфраструктурата за информационни и комуникационни технологии, и интелигентни устройства.

На церемонията присъстваха още Здравко Тодоров, ръководител сектор към  Института за устойчив преход и развитие, част от Университета, Гу Чанчин, мениджър решения в сферата на образованието за регион Централна и Източна Европа и Руслан Цанков, мениджър корпоративни продажби за България.

Обсъдени бяха големите възможности за приложение на новите технологии в областта на хибридното обучение, виртуалната реалност и интерактивното преподаване в реално време, създаването на Център за данни, по-известен като "Дейта център" и използване на супер компютър.

Меморандумът за сътрудничество дава възможност талантливи студенти да се възползват от стажантски програми на технологичния гигант, получавайки практически умения и знания за успешна кариера.

Гу Чанчин демонстрира използването на изкуствения интелект в ежедневния образователен процес, нови технологии, които потапят участниците в сферата на фантастичните филми и представи успешните проекти на компанията в областта на средното и висше образование в страните от Балканския полуостров.

Гостите се запознаха с лабораториите и учебните зали на Университета, както и с най-новата придобивка - Центъра по аквапоника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай