Google обяви нова инициатива в подкрепа на изследователи и решения за AI

Фондът ще подкрепя организации по целия свят

Google обяви нова инициатива в подкрепа на изследователи и решения за AI | StandartNews.com

Google обяви нова инициатива, в подкрепа на изследователи и решения за обществена политика около AI с дебюта на проекта Digital Futures. Като част от усилията, благотворителният клон на Google Google.org създава фонд от 20 милиона долара, който ще предоставя безвъзмездни средства на мозъчни тръстове и академични институции, развиващи експертиза в областта на ИИ.

Технологичният гигант има за цел да финансира независими мислители, които разглеждат теми като как AI ще повлияе на глобалната сигурност или как може да се използва за подобряване на сигурността на институции и предприятия; как изкуственият интелект ще повлияе на труда и как можем да прехвърлим работната сила към работните места с изкуствен интелект на бъдещето; как правителствата могат да използват AI за повишаване на производителността и икономическия растеж; и какви видове структура на управление и междуиндустриални усилия могат най-добре да насърчат отговорните иновации в ИИ.

Google казва, че фондът ще подкрепя организации по целия свят, не само в САЩ, и скоро ще има какво да сподели.

Google публикува свой собствен набор от принципи за ИИ през 2018 г. и продължава да публикува изследвания за ИИ. Компанията обаче стана предпазлива по отношение на разработването и пускането на AI технологии, което доведе до напускане на изследователи и възможността Microsoft и OpenAI да поемат водеща роля с ChatGPT и партньорство, което интегрира OpenAI технологиите в Bing и други продукти на Microsoft.

С фокус сега върху сътрудничеството, Google днес каза, че правилното AI ще отнеме повече от една компания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай