Акциите на Meta се покачват с 25% за най-добрата дневна печалба от десетилетие насам

За първото тримесечие на тази година Meta очаква приходите да бъдат в диапазона 26-28,5 млрд. долара

Акциите на Meta се покачват с 25% за най-добрата дневна печалба от десетилетие насам | StandartNews.com

Акциите на Meta Platforms скочиха с 25%, отбелязвайки най-добрия дневен ръст от десетилетие насам. Капитализацията на компанията скочи с близо 90 млрд. щ. долара през нощта след публикуването на по-добър от очакваното финансов отчет за четвъртото тримесечие и обявяването на "година на ефективност" от главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг. Цената на акциите беше повишена и от съобщението за намерението на Meta да изкупи обратно ценни книжа на стойност 40 млрд. долара.

Акциите на ИТ гиганта достигнаха най-високото си ниво от септември 2022 г. насам - периода преди Meta да публикува катастрофалния си финансов отчет за Q3 2022. Meta отчете приходи в размер на 32,2 млрд. щ. долара за последния си отчетен период - четвъртото тримесечие, което е с 4,5% по-малко от същия период на миналата година, но все пак е над очакванията на анализаторите.

Благодарение на положителния финансов отчет и обявяването на голямо обратно изкупуване на акции много анализатори подобриха прогнозите си за акциите на Meta. Анализаторът на Evercore ISI Марк Махани повиши прогнозата си до 275 щ. долара на акция. Бартън Крокет от Rosenblatt също повиши прогнозата си за Meta на 220 щ. долара за ценна книга, а Майкъл Морис от Guggenheim - на 210 щ. долара за ценна книга.

За първото тримесечие на тази година Meta очаква приходите да бъдат в диапазона 26-28,5 млрд. долара, а общите разходи за цялата година - 89-95 млрд. долара, като капиталовите разходи ще бъдат 30-33 млрд. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай