Сряда,

Acronis подпомага бежанците от войната в Украйна

От: Екип на Стандарт -
Acronis подпомага бежанците от войната в Украйна
A
A
A

Acronis, глобалният лидер в технологиите за киберзащита, подпомага бежанците от Украйна по много и различни начини в опит да облекчи тяхното страдание навсякъде по света. Голяма част от служители на компанията активно участват в тази благородна инициатива. Всички, които имат желанието да помогнат, могат да го сторят чрез парични дарения и чрез хуманитарна грижа.

Фондацията Acronis Cyber Foundation си партнира с глобалната организация УНИЦЕФ за облекчаване на страданията на бежанците от Украйна. Целта е да бъдат събрани 250 000 долара от донорите на Acronis. Ако и вие бихте желали да подкрепите нашия съвместен проект с УНИЦЕФ, моля, помислете за дарение чрез https://acronis.org/.

В София екипът на Акронис България отдели място в своя офис в NV Tower за събиране на хуманитарна помощ от местните служители. Всички те биват насочвани от координатор, който е служител на Acronis и доброволец към Червения кръст. Той прави така, че всичко, което бъде събрано, се доставя на Българския Червен Кръст.

Служителите на Acronis от целия свят закупиха и предоставиха дрехи, продукти за грижа за бебета, хигиенни материали и други стоки от първа необходимост и ги изпратиха на доброволческата организация за хуманитарна помощ. Успоредно с това компанията е закупила и някои стоки, поискани от БЧК, като например палатки, спални чували, фенерчета – за нуждите на бежанците по граничните пунктове, като първата доставка на тези стоки е вече изпълнена.

Заедно с това служителите на Acronis организират и часове по арт-терапия за децата на украинските бежанци в Бургас с подкрепата на местната градска администрация. Арт-терапията помага на децата и на младежите да преживеят по-лесно своите емоции, да облекчи стреса им и да намали тревожността. Арт-терапията включва използването на различни творчески техники като рисуване, оформяне на колажи, оцветяване и скулптурно моделиране, за да помогне на хората да изразят себе си по артистичен начин и да изследват, чрез похватите на изкуството, своите психологически и емоционални преживявания.

Тук може да прочетете повече технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички