A1 прави роуминга извън ЕС по-достъпен за своите клиенти

Телекомът ще предложи по-ниски цени за разговори и мобилни данни

A1 прави роуминга извън ЕС по-достъпен за своите клиенти | StandartNews.com
  • Телекомът ще предложи по-ниски цени за разговори и мобилни данни в държавите от Западните Балкани, Турция и останалия свят, както и специални условия за Великобритания

А1 обяви плановете си да направи роуминга значително по-достъпен за своите частни клиенти. Малко преди началото на летния сезон, от 26 април, телекомът ще предложи нови роуминг цени за страните от Западните Балкани и Турция, както и за останалите страни извън Европейския съюз и специални роуминг условия за Великобритания след излизането ѝ от ЕС.

От края на месец април частните клиенти на мобилна услуга от A1 ще могат да се възползват от значително по-изгодни условия спрямо досегашните в страните от Западните Балкани - Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия и Черна Гора, и Турция. Новата цена на минута ще бъде 0,59 лева или 91% по-ниска от предходната цена за изходяща минута, а за мегабайт мобилен интернет цената ще стане 0,99 лева или почти 96% по-ниска спрямо настоящата тарифа за страни извън ЕС.

Телекомът ще намали цените си за роуминг и за останалите страни извън ЕС, което ще позволи по-свободното общуване на клиентите в роуминг. Новите тарифи за минута ще станат 2,99 лева, което е с над 57% намаление спрямо настоящата цена за изходяща минута и 9,99 лева за мегабайт мобилен интернет или над 59% намаление.

Компанията ще актуализира цените си за роуминг във Великобритания във връзка излизането ѝ от ЕС. А1 няма да прилага тарифите за страните извън ЕС, Западните Балкани и Турция, а ще предложи по-благоприятни още и по-изгодни условия за роуминг в Обединеното кралство. Клиентите на телекома ще могат да разговарят за 0,09 лева на минута и да ползват мобилен интернет за 0,01 лева на мегабайт.

Новите цени ще влязат в сила от 26 април 2022 година и ще важат за частните клиенти на мобилен план от А1. Потребителите с план с достъп до 5G ULTRA ще могат да се възползват от възможностите на мрежите от пето поколение и когато се намират извън България, ако А1 има роуминг партньор с 5G мрежа в съответната страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай