Жени в Северна Корея в паника, нова забрана

Свързана с дъщерята на Ким Чен Ун

Жени в Северна Корея в паника, нова забрана | StandartNews.com

Жените и момичетата в Северна Корея, носещи името Ю-ае, са били принудени да сменят имената си, тъй като това е името на дъщерята на диктатора Ким Чен Ун. Засегнатите севернокорейски жени имаха само седмица, за да намерят ново име и да сменят свидетелствата си за раждане.

Странната мярка, съобщена от радио "Свободна Азия", не е нова. В миналото по време на диктатура е било забранено да носиш същото име като владетеля или най-близките членове на семейството му. През 2014 г. на севернокорейците беше забранено да използват името на Ким Чен Ун, припомня австрийското издание "Kronen Zeitung", пише България Он Еър.

Според него мярката има за цел да изгради легенда за дъщерята на диктатора. Странното в случая е, че гражданите все още не знаят нейното официално име. Баскетболистът Денис Родман, издаде името след среща през 2013 г.

Предполага се, че Ю-ае ще получи позиция в правителството на Северна Корея в бъдеще. Напоследък дванайсетгодишното момиче има няколко публични изяви. Там тя не е споменавана по име, а само като "любима дъщеря".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай