Военни величаят мъжеството на Ким Чен Ун

Военни величаят мъжеството на Ким Чен Ун | StandartNews.com

Пхенян. Севернокорейски военни написаха хвалебствено послание за лидера Ким Чен Ун, в което го хвалят за "извънредната мъдрост и несравнимото мъжество", съобщава ИТАР-ТАСС.

Текстът бе публикуван от военнослужещите от столичния избирателен окръг номер 111, издигнал в понеделник лидера на КНДР за кандидат-депутат в 13-ото Върховно народно събрание, което ще се избира на 9 март.

Северна Корея "успешно напредва по пътя на независимостта и социализма, независимо от политическите трусове в света, благодарение на извънредната мъдрост и несравнимото мъжество на Ким Чен Ун", пише в хвалебствието. За сравнително краткото време, прекарано на висшия пост, Ким Чен Ун "постигна такива грандиозни успехи, каквито други политици не биха постигнали и за сто години", подчертават военните, които са мнозинство сред избирателите от 111-и окръг в Пхенян.
"Издигането на Ким Чен Ун отразява единодушното желание на всички военнослужещи от страната", изтъкна в словото си началникът на Главното политическо управление вицемаршал Чхве Рен-хе.

Самият лидер посети по-рано столичен дом за сираци, които го посрещнаха с песента "Благодарим Ви, маршал Ким Чен Ун" и с възгласи, в които го наричаха "баща".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай