В Германия се проведе последният предизборен дебат

Меркел разчита само на гласовете на собствената си партия

В Германия се проведе последният предизборен дебат | StandartNews.com

Хамбург. Канцлерът Ангела Меркел и съперникът й на изборите в неделя Пеер Щайнбрюк се изправиха един срещу друг за последен път в предизборната кампания в Германия.

Последният дуел между кандидатите за канцлер на Германия се състоя късно вчера в Хамбург. Двамата се срещнаха със свои избиратели точно четири дни преди изборите, съобщи БНР.

Щайнбрюк атакува остро Меркел в речта си, предлагайки й да стане министър на неясните неща в кабинета му, критикувайки по този начин маниера на сегашния канцлер да не дава ясни отговори на проблемни ситуации. Той нападна липсата на реформи в пенсионната и социалната политика и обвини Меркел, че няма достатъчно воля за обединяването на Европейския съюз. Европа е единственият отговор на всички катастрофи, които могат да се случат през 21-ви век, заяви убедено той.

В същото време Меркел се срещна със свои избиратели в зала само на няколко стотин метра от Щайнбрюк. Тя избегна да говори за конкретна политика, която би водила при евентуален трети мандат, а само призова поддръжниците си да дадат и двата си гласа за ХДС. Това е новата тема в предизборната й кампания – Меркел се отказа от подкрепата на либералите и се бори да получи всички гласове само за своята партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай