В Германия спорят за разхлабване на мерките

Страната има опасност да проиграе успехите

В Германия спорят за разхлабване на мерките | StandartNews.com

Политиците в Германия водят спорове за това как и кога да се разхлабят ограничителните мерки, наложени заради епидемията от новия коронавирус (COVID-19),

До момента в страната има около 158 000 регистрирани заразени, от които са починали 5 984 души.

Както е широко известно, Германия се справи добре с тестването и проследяването на контактни лица, както и с броя на леглата в интензивните отделения. Смъртността в страната е много по-ниска от тази в други страни с подобен брой заразени.

Председателят на Бундестага Волфганг Шойбле се включи в дискусията по провокативен начин с коментари за "Тагесшпигел", че Германия трябва да претегли по-добре социалните и икономическите разходи с желанието да спасява човешки животи, а решенията не трябва да се оставят само на вирусолози.

"Трябва да се обмислят огромните икономически, социални, психологически и други ефекти", каза той и допълни: "Спирането на всичко за две години също може да има ужасяващи последици."

Шойбле настоя, че не смята, че първият член в германската конституция, който гласи, че "човешкото достойнство е неприкосновено", означава запазване на човешкия живот на всяка цена. Членът в основния закон "не изключва, че трябва да умрем", изтъкна той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай