Сърбия праща бежанци в България

Сърбия праща бежанци в България | StandartNews.com

Мигрантите, които идват от Близкия Изток към Сърбия, ще бъдат пренасочвани към България. Това обяви сръбският министър на външните работи Ивица Дачич. Сърбия няма да изгражда нито стени по границата с Македония, нито пък временни лагери. Но, поради изграждането на унгарската стена, бежанците от Близкия изток ще бъдат пренасочвани към България и Хърватия", каза още Дачич, цитиран от сръбското електронно издание Akter.

На въпрос какво ще стане ако се стигне до по-дълъг престой на бежанците в Сърбия поради унгарската граница, той каза: Ще потеглят към България и Хърватия. "Имигрантите знаят от къде да минат, за да достигнат желаната цел. В крайна сметка това означава, че на Сърбия няма да й се наложи изграждането на лагери за бежанци, защото след окончателното затваряне на границата с Унгария не очакваме увеличаване на броя на имигрантите", каза още Дачич, който бе дълги години дясната ръка на сръбския диктатор Слободан Милошевич и говорител на неговата партия.

От началото на годината, според официалните данни на властите в Белград, в Сърбия са влезли около 80 000 души. Днес преди обяд сръбският премиер Александър Вучич каза, че "всички бежанци са добре дошли в Сърбия". Той дори съобщи, че в "Белград ще бъде построен временен лагер за бежанци".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай