Сърбия настръхна. Нова драма с изборите

Тежки обвинения към Вучич

Сърбия настръхна. Нова драма с изборите | StandartNews.com

Нова драма разтресе съседна Сърбия. Републиканската избирателна комисия (РИК) отхвърли петицията на коалицията "Сърбия срещу насилието" с искане за анулиране на изборите с обяснението, че гореспоменатата коалиция на градските избори в Белград "няма право да подава петиция до РИК", предават Нова. 

Заместник-председателят на Републиканската избирателна комисия Марко Янкович каза, че упълномощените представители на изборната листа на "Сърбия срещу насилието" са подали петицията до Градската избирателна комисия на Белград (ГИК), която заяви, че въпросът не е в нейната юрисдикция и го препрати към РИК.

„В документа се иска анулиране на резултатите от всички пунктове в рамките на юрисдикцията на комисията въз основа на факта, че изборите са проведени в атмосфера на грубо нарушение на правилата и че целият изборен процес е незаконен“, каза Янкович.

Той добави, че коалицията „Сърбия срещу насилието“ е обжалвала пред Върховния съд в Белград, който е отхвърлил жалбата като неоснователна и повторил, че Градската избирателна комисия в Белград няма юрисдикция по въпроса.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай