Русия пусна ракета убиец. Смая света

Предполага се, че вече е тествана

Русия пусна ракета убиец. Смая света | StandartNews.com

Първото военно подразделение е получило новия убиец на сателити - най-секретното оръжие на Москва. Предполага се, че Путин е изпитал ракетата миналия месец.

Руската армия вече е приела на въоръжение нова топ секретна ракета за “междузвездни войни”, създадена, за да унищожава вражески сателити, ядрени бойни глави и орбитални хиперзвукови оръжия, съобщи в. “Дейли мейл”.

Името на ракетата е S-550 и тя вече може да бъде използвана в бойни действия точно в момент, когато напрежението между Запада и Москва е изострено до крайност заради Украйна.

Чуждите разузнавания все още знаят твърде малко за най-модерното руско оръжие, което може да взема на прицел обекти на хиляди километри в Космоса, коментира британското издание.

Анонимен военен източник е заявил пред ТАСС, че първата бригада, снабдена с ракети S-550, вече е започнала бойни дежурства. Според източника технологията превъзхождала значително способностите на САЩ и Китай “

Това е абсолютно нова и неподлежаща на никакво съперничество стратегическа ракетна система”, посочил военният. Смята се, че благодарение на нея и на останалите 3 ракетни системи - S-350 “Витяз”, S-400 “Триумф” и S-500 “Прометей”, руското небе ще е напълно защитено от вражески атаки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай