Разследват причините за катастрофата в Казан

Международното летище е затворено

Разследват причините за катастрофата в Казан | StandartNews.com

Казан. Разследват причините за самолетната катастрофа в Казан, която се случи вчера. Загинали са всички 50 души, които са се намирали на борда. Техните тела са намерени изпод отломките.

Сред загиналите е Ирек Минниханов, който е син на президента на Татарстан Рустам Минниханов. Той е бил придружаван от Александър Антонов, директор на бюрото на Федералната служба за безопасност в Татарстан, който също е загинал. Синът на държавния глава е и двукратен шампион по рали крос, съобщава "Фокус".

Между жертвите е и съпругата на известния телевизионен коментатор Роман Скворцов- Ирина Скворцова. На борда на самолета е имало и две деца.

Източник на авиационните среди обяви, че самолетът е бил в изправно състояние. Издирват се „черните кутии" на пътническия самолет.

„Преди да отлети, летателният апарат е преминал всички предполетни процедури и е бил проверен. Всички негови компоненти са били технически изправни", съобщава източникът.

„Ще бъдат разгледани всички възможни версии- климатични условия, пилотска грешка, технически неизправности на самолета, проблеми с горивото, както и терористичен акт", поясниха властите в Казан.

Над две хиляди обаждания са постъпили на линията на руското министерство на извънредните ситуации по повод вчерашната катастрофа на пътнически самолет Боинг-737.

На международното летище в Казан са отменени 53 вътрешни и международни полета по повод катастрофата. Това от пресслужбата на летището, цитирани от ИТАР-ТАСС. То ще остане затворено до 12.00 часа московско време на 18 ноември.

Катастрофиралият самолет е бил експлоатиран в продължение на 23 години от седем авиокомпании, сред които „Ер Франс" и „България ер", а през 2001 година машината е престъпяла инцидент в Бразилия, предаде АФП.

Заради трагедията Филип Киркоров отложи концерта си в Казан. Той бе насрочен за 4 декември, съобщава татарстанското електронно издание "Бизнес-Онлайн". Целият екип на Киркоров е потресен от трагедията и съпричастен с траура в Татарстан, допълват от изданието.

От пресцентъра на Руската федерална служба за гражданска авиация "Росавиация" съобщиха, че ще бъде съставена комисия за проверка на авиокомпания „Татарстан", чийто е  самолета.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай