Поставиха Ален Делон под съдебна защита

От началото на януари трите деца на звездата водят война чрез медии и съдилища

Поставиха Ален Делон под съдебна защита | StandartNews.com

Ален Делон е поставен под правна защита по решение на съдия, предаде АФП. Агенцията цитира източник, запознат със случая, който потвърждава репортаж на телевизия Бе Еф Ем.

Съдът е назначил юридически представител, който да помага на 88-годишния актьор "за медицинското му обслужване" и при избора на хората, които му осигуряват необходимите грижи.

По-рано този месец адвокатите на Ален Делон и на сина му Антони поискаха на легендата на френското кино да бъде осигурена правна защита по "причини, свързани със здравословното му състояние", припомня АФП.
    
Според тях на 13 януари е извършен медицински преглед на Делон от лекар, назначен от властите.
    
В съдебното решение се отбелязва, че има "разногласия между трите деца на Ален Делон, по-специално по отношение на медицинските грижи", както и на хората, които отговарят за тях.

"Необходимо е, заради този конфликт… да бъде назначен неутрален и безпристрастен съдебен представител, отговарящ за защитата на пълнолетни лица, който да го подпомага", се добавя в текста.

Във Франция поставянето под правна защита е краткосрочна мярка (за една година, като може да бъде подновена веднъж), която позволява на пълнолетното лице да бъде представлявано при осъществяването на определени ежедневни действия, отбелязва АФП, пише БТА.

От началото на януари трите деца на звездата водят война чрез медии и съдилища, като всеки от тях твърди, че иска да защити баща си, чието здравословно състояние се влоши, след като през 2019 г. получи инсулт.

Братята Антони (59 г.) и Ален-Фабиан (29 г.) смятат, че Ален Делон е манипулиран от 33-годишната им сестра Анушка, която крие от тях здравословното му състояние и иска да го отведе в Швейцария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи----- https://do.my/biox

Откажи