Поредна мистериозна смърт в Русия, на кого му дойде редът

Анатолий Геращенко е починал в резултат на инцидент

Поредна мистериозна смърт в Русия, на кого му дойде редът | StandartNews.com

Анатолий Геращенко, съветник на ректора на Московския авиационен институт, е починал в резултат на инцидент, съобщиха от университета за РИА Новости. Геращенко е доктор на техническите науки, професор, съветник на ректора на МАИ, се казва в изявлението, предава news.bg.

В него се добавя, че се сформира комисия за разследване, която ще включва представители на Министерството на образованието и науката, Московската държавна инспекция по труда и МАИ.

"Служителите на Московския авиационен институт изразяват своите съболезнования на семейството и приятелите на Анатолий Николаевич. Това е колосална загуба за МАИ и за научната и педагогическата общност", заявиха от университета.

Университетът отбеляза, че Геращенко посвещава 45 години на работа в МАИ, като изминава пътя от старши инженер до ректор, позиция, която заема в продължение на осем години, като има голям принос за развитието на научноизследователската и образователната дейност на университета.

В медиите се появи информация, че 72-годишният Геращенко е починал на територията на университета, падайки от голяма височина. Информацията обаче не е потвърдена официално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай