Огромна изненада! Кой отива при Зеленски

И кое ще е мястото на срещата

Огромна изненада! Кой отива при Зеленски | StandartNews.com

Твърде изненадващо решение от страна на украинските политически лидери.

Украйна покани китайския лидер Си Дзинпин да участва в планираната "среща на върха за мир" на световните лидери в Швейцария, съобщи високопоставен дипломатически съветник на президента Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

Китай има тесни връзки с Русия и се въздържа да критикува инвазията в Украйна, но също така заяви, че суверенитетът и териториалната цялост на всички страни трябва да бъдат съблюдавани и предложи да помогне като посредник в конфликта, пише БТА.

"Ние определено каним Китай да участва в срещата на върха, на най-високо ниво, на нивото на президента на Китайската народна република", заяви съветникът Игор Жовква пред Ройтерс в интервю тази седмица.

Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин обявиха партньорство "без граници" в Пекин само три седмици преди нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 г., припомня Ройтерс. Оттогава Китай драстично увеличи вноса си на руска енергия.

Неутрална Швейцария се съгласи да бъде домакин на срещата на върха за мир в Украйна по искане на Зеленски, но дата за форума още не е определена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Иванов
преди 3 месеца

От този материал останахте ли с убеждение, че някой ще седне срещу Зеленски? Аз не!

Откажи
С62
преди 3 месеца

Поредно подвеждащо заглавие. Китайският лидер не се срещна в Давос със Зеленски не виждам да хукне сега.

Откажи
Mass
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи