Нов шамар за Пригожин. Отнеха му най-ценното

Решение, от което много боли

Нов шамар за Пригожин. Отнеха му най-ценното | StandartNews.com

Нов шамар за Пригожин. Отнеха му най-ценното. Медийната холдингова група на Евгений Пригожин ще бъде закрита, съобщи директорът на едно от изданията ѝ, цитиран от Ройтерс. Новината идва седмица след провала на опита му за метеж, организиран заедно с бойците от частната военна компания "Вагнер", пише БЛИЦ.

В рамките на споразумението, което прекрати бунта, Пригожин, вече бивш съюзник на президента Владимир Путин, получи разрешение да отиде в изгнание в Беларус, а хората му получиха шанс да избират дали да се присъединят към него, да бъдат интегрирани във въоръжените сили на Русия или да се завърнат у дома.

"Патриот медия", чието най-известно издание е новинарският сайт "РИА ФАН", заема силно националистическа, прокремълска редакционна линия, като същевременно отразява положително Пригожин и неговата група "Вагнер".

"Обявявам решението си да прекратим дейността си и да напуснем информационното пространство на страната", заяви директорът на "РИА ФАН" Евгений Зубарев във видеообръщение, публикувано късно вчера в профилите на медийния холдинг в социалните мрежи. Зубарев не посочи причина за решението си.

Медийният регулатор "Роскомнадзор" е блокирал медиите, свързани с ръководителя на "Вагнер", без да дава никаква допълнителна информация за действията си.

Появиха се информации и че е била разформирована "фабриката за тролове", за която се твърди, че е използвана от Пригожин за налагането на влияние върху общественото мнение в чужди държави, включително и в Съединените щати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай