Ковчегът с Джордж Флойд пристигна в Хюстън

За последно обществено възпоменание за мъжа

Ковчегът с Джордж Флойд пристигна в Хюстън | StandartNews.com

Ковчегът с тялото на Джордж Флойд пристигна днес в църква в Хюстън за последно обществено възпоменание за мъжа, чиято смърт при полицейски арест в Минеаполис предизвика протести по целия свят и призиви за реформиране на полицията в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Ковчегът със златист цвят беше ескортиран от полицията до църквата, където ще бъде изложен за шестчасово поклонение, отворено за обществеността.

Присъстващите трябва да носят маски и ръкавици съгласно правилата срещу разпространението на коронавируса.

Погребението на Флойд ще бъде утре. Той ще бъде погребан в гробище в хюстънското предградие Пеърленд до своята майка.

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън планира да пътува за Хюстън, за да се срещне със семейството на Флойд, и ще отправи видеопослание за погребалната служба, но няма да присъства на нея, каза негов сътрудник.

Подготвяният проект за Закон за справедливост в полицията (Justice in Policing Act) ще забрани на федерално ниво душенето на заподозрян, ще преустанови някои влизания в обекти "без чукане на вратата", ще разшири използването на мобилни камери върху екипировката на полицаите и ще създаде база данни за нарушения на полицаи.

"Светът е свидетел на зараждането на ново движение в нашата страна", каза Карън Бас, демократка от Камарата на представителите. "Професията, която ти дава право да убиваш, трябва да бъде професия, която изисква високо обучени служители, които са отговорни пред обществото", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай