Ким плаши с адска ракета

Ким плаши с адска ракета | StandartNews.com

Превръщала вражеските танкове в "сварени тикви"

Северна Корея се похвали с ново противотанково оръжие, което според лидера на страната Ким Чен Ун може да превърне и най-тежко бронираните вражески машини в "сварена тиква".

Държавните медии на страната разказаха, че диктаторът наблюдавал тестове на портативна ракета с лазерно насочване, която има "най-дългия обсег в света" и "точност на снайпер".

"Той с голямо задоволство отбеляза, че бронираните танкове и военни автомобили на враговете на Пхенян, които се хвалят с голяма маневреност и ударна сила, са нищо повече от "сварени тикви" пред опасността от противотанковото оръжие", съобщава държавната информационна агенция на Пхенян. Ким наредил ракетата да влезе в масово производство възможно най-скоро, да бъде доставена на военните подразделения по границата с Южна Корея и на бреговата охрана на КНДР.
Северна Корея поддържа армия с численост 1,2 млн. души при 25 млн. население, отбелязва Франс Прес. Южната й съседка има два пъти по-малка професионална войска и двойно по-голямо население. Комунистическата страна е изключително затворена и потайна, но се смята, че повечето от въоръжението й е морално остаряло и военната дейност е сериозно засегната от недостиг на гориво. Наскоро Съветът за сигурност на ООН обяви, че подготвя нови санкции срещу страната заради проведените тестове с ядрено оръжие в началото на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай