Хаос в Германия, мощни протести блокират движението из страната

Целта на протестите е да окажат натиск върху правителството на канцлера Олаф Шолц

Хаос в Германия, мощни протести блокират движението из страната | StandartNews.com

Източник: NDR

Фермери в Германия, протестиращи срещу промените в селскостопанската политика, нарушиха трафика на множество места в северната и източната част на страната, информира ДПА.

В североизточната провинция Мекленбург-Предна Померания блокираха със стотици трактори входове към магистралите. В окръг Клопенбург в северозападната провинция Долна Саксония основният път е блокиран от 40 машини.

В Саксония по данни на полицията е възпрепятствано движението по няколко обходни пътя в района на Дрезден, протестиращи се събират и по четири магистрали.

В столицата Берлин първоначално обстановката беше спокойна в ранната утрин, но снощи трактори вече се бяха събрали пред Бранденбургската врата в центъра на града и заради очакваната демонстрация през целия ден ще бъде затворена близка пътна артерия.

Германската фермерска асоциация призова за седмица на протестни действия срещу спирането на субсидии за сектора. Основният проблем е отстъпката за дизеловото гориво за селскостопански цели и въпреки че правителството се отказа от незабавното ѝ премахване в полза на поетапно свиване, това не задоволи представителите на бранша.

Вероятно между интензитета на протестните действия в отделните региони ще има значителни различия. В Ерфурт се очаква 900 трактора да се включат в основната демонстрация на фермерите в Тюрингия. В Северна Германия град Хамбург предупреди за нарушения в трафика, тъй като фермери от съседната провинция Шлезвиг-Холщайн планират протестни колони от няколко посоки.

В Долна Саксония се очаква протестиращите да се насочат към Бремен.

Целта на протестите е да окажат натиск върху правителството на канцлера Олаф Шолц напълно да се откаже от планираните съкращения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи