Европейски лидер отива при Байдън. Причината

Визитата е през февруари

Европейски лидер отива при Байдън. Причината | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне във Вашингтон с германския канцлер Олаф Шолц на 9 февруари в опит да получи подкрепа за отпускане на допълнителна помощ за Украйна, съобщи днес в изявление Белият дом, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Двамата лидери ще потвърдят решителната си подкрепа за защитата на земята и народа на Украйна срещу агресивната война на Русия, се казва в изявлението.

Байдън и Шолц ще обсъдят също усилията за предотвратяване на ескалацията на напрежението в Близкия изток, твърдата си подкрепа за правото на Израел на самозащита и необходимостта от увеличаване на хуманитарната помощ и защитата на мирните жители в ивицата Газа.

Президентът Байдън и канцлерът Шолц ще съгласуват предварително и провеждането на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, допълва Белият дом.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
koralle700
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи