Експерт: "Боинг – 777" се разбил заради липса на гориво

Експерт: "Боинг – 777" се разбил заради липса на гориво | StandartNews.com

Изчезналият малайзийски "Боинг – 777" вероятно е свършил горивото и е трябвало да кацне на повърхност, което е било "очевидно трудно". Машината вероятно е била известно време на повърхността на водата и след това е потънала в южната част на Индийския океан. Това становище изрази местеният експерт по сателитна комуникация Заим Абдул Рахман, цитиран от БГНЕС.

"Ако самолетът се беше разбил в океана от височина, щеше да се разпадне на много малки фрагменти", каза ученият, посочвайки за пример самолетната катастрофа на "Germanwings", чиито отломки не бяха с големина над 30 см.

Рахман смята, че самолетът се е задържал над водата известно време, преди да потъне.

"Ето защо едва ли можем да очакваме откриването на множество фрагменти от самолета", обясни експертът, участвал в анализа на информацията от британската компания за сателитна комуникация "Inmarsat".

Самолетът на малайзийските авиолинии, изпълняващ полет от Куала Лампур за Пекин, изчезна в нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. Около 2 часа след излитането на самолета, комуникацията с него била прекъсната. На борда имаше 227 пътници и 12 души екипаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай