Берлин се шашна! Украйна иска оръжия, които Германия няма

Киев се нуждае и от германски военни кораби, които са едни от най-добрите в света

Берлин се шашна! Украйна иска оръжия, които Германия няма | StandartNews.com

Украинското управление иска от Германия въоръжение, с което самият Бундесвер (германските въоръжени сили - бел.ред.) не разполага. При дискусията за доставка на оръжия от германците и на двете страни не им стига реализмът, пише германското издание "Ди Велт", цитирано от РИА Новости.

По-рано от посолството на Украйна в Берлин Андрей Мелник заяви, че "Киев се нуждае от германски военни кораби, които са едни от най-добрите в света", а така също и от "съвременни системи на ПВО, които произвеждан немските отбранителни компании". Въпреки това, искането е нереалистично, защото с тях не разполага и германското военно ведомство, пише изданието.

Според отчета за състоянието на въоръжението Военноморските сили на Германия имат малко кораби, те се нуждаят от нови корвети и танкери. Така също, според вестника, военният министър Кристин Ламбрехт по време на своя визита на 7 януари заяви, че в армията ще бъде съобщено, че "защитата от опасност от въздуха също е въпрос, който безпокои сухопътните сили".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай