Има сделка за Брекзит

Евросъюза и Великобритания се разбраха в Брюксел

Има сделка за Брекзит | StandartNews.com

Сделка между Европейския съюз и Великобритания за Брекзит има. Това съобщи агенция Ройтерс позовавайки се на Жан-Клод Юнкер, ръководител на Европейската комисия.

"Там, където има воля, има и сделка - ние имаме такава! Това е справедливо и балансирано споразумение за ЕС и за Обединеното кралство и това свидетелства за нашия ангажимент да намерим решение. Препоръчвам Срещата на върха на ЕС (която се провежда днес и утре в Брюксел - б.р.) да одобри тази сделка", написа в Туирър Юнкер.

Премиерът Борис Джонсън също заяви, че Великобритания и Европейският съюз са се споразумели за "страхотна" нова сделка за Брекзит и призова британските законодателите да я одобрят през уикенда.

"Имаме страхотна нова сделка, която да ни върне контрола", написа Джонсън в Туитър.

"Сега парламентът трябва да одобри новата Брекзит сделка в събота, за да можем да преминем към други приоритети като разходите за живот, Национална служба по здравеопазване, насилието и престъпността в страната", допълни той.

Демократическата юнионистка партия на Северна Ирландия обаче обяви, че не е променила позицията си и не може да подкрепи сделката, предложена от Борис Джонсън и Европейския съюз.Лидерите на Европейския съюз се срещат днес в Брюксел, за да обсъдят едни от най-големите въпроси пред блока, включително перспективата за пръв път държава членка да го напусне. Това е последната среща преди определената за Брекзит дата (31 октомври).

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай