Грузия с позиция има ли общо с взрива на Кримския мост

Както транзитните, така и нетранзитните товари в Грузия преминават митнически контрол

Грузия с позиция има ли общо с взрива на Кримския мост | StandartNews.com

Грузия няма нищо общо с взривяването на Кримския мост и не е регистрирала превозване на експлозиви в камион през своя територия, заяви днес грузинският заместник-министър на вътрешните работи Александър Дарахвелидзе, цитиран от ТАСС.

"Грузия няма нищо общо със случая. Както транзитните, така и нетранзитните товари в Грузия преминават митнически контрол, но такъв съмнителен факт (превоз на експлозив - бел. ТАСС) не е регистриран", каза той пред медии в отговор на журналистически въпрос.

На 9 октомври ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин обяви, че е установен маршрутът на взривения камион. Според него камионът е заминал от България за Грузия, след което продължил през Армения, Северна Осетия и Краснодарския край.

По-рано днес грузинският заместник-министър на финансите Гиорги Какауридзе каза, че камионът, който се взриви на Кримския мост, не е преминал митническата граница на Грузия.

На 8 октомври на Кримския мост беше взривен камион, в резултат на което се запалиха цистерните на товарен влак, отбелязва ТАСС. Загинаха трима души и бяха разрушени два участъка от автомобилната част на моста. Руската Федерална служба за сигурност съобщи днес за задържането във връзка със случая на осем души - петима руснаци и трима граждани на Украйна и Армения. За организирането на превоза на експлозивите от България през Грузия до Армения според ТАСС са обвинени украинските граждани Цюркало Михаил Владимирович, Ковач Денис Олегович, и Соломко Роман Иванович, грузинските граждани Иносаридзе Сандро и брокер на име Леван, както и арменският гражданин Артур Терчанян.

Източник: БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай