Евакуирани училища в Северна Македония. Каква е опасността

За втори пореден ден училища в Скопие получават мейли за поставено взривно устройство

Евакуирани училища в Северна Македония. Каква е опасността | StandartNews.com

За втори пореден ден училища в Скопие получават мейли за поставено взривно устройство. Днес девет училища в столицата на Република Северна Македония са получили мейли с такава заплаха. 

„Извършени са всички необходими проверки, установено е, че това са фалшиви сигнали“, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Както и вчера, когато такива мейли са били получени в осем училища, са предприети мерки за евакуиране на учебните заведения, след което са извършени подробни проверки от антитерористични екипи, които са установили, че става въпрос за фалшиви сигнали.

По-рано днес, в интервю за НТВ министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски каза, че имат първоначални данни откъде са изпратени вчерашните имейли, но трябва да бъдат открити всички IP адреси.

„Независимо за какво става въпрос, никой не трябва да си играе със съдбите на децата и всички нас, това е чувствителна тема и смятам, че който поръчва всичко това, трябва да има предвид, че не може да се играе със система и с гражданите на Република Северна Македония“, посочи Спасовски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай