Попов е незаменим, хвалят го в Русия

Попов е незаменим, хвалят го в Русия | StandartNews.com

"Кубан" чака оферти от Англия и Германия за национала

Руският "Кубан" няма никакво намерение да се разделя с Ивелин Попов, съобщава LiveSport.Ru. Според генералния директор на клуба Евгений Муравьов футболистът е основна фигура, около която се гради играта на "жълто-зелените".

"Ако трябва да говорим за ролята на Попов, то той е фундаментален футболист за "Кубан". Без него ще се наложи да сменяме системата на игра. В момента няма кой да го замени, ако излезе от състава. Но няма и футболисти, които да не се продават", продължи той.

"Общо взето, при такава сделка важно е мнението на двата клуба, а мнението на играча - маловажно. А не трябва да е така. Попов не търси нов клуб в Русия, а вижда своето бъдеще в Европа. Затова "Кубан" би се съгласил на продажба, ако получим интересни оферти от клубове от Англия или от Германия", коментира ръководителят.

След 17 мача тимът е на 8-о място с 26 точки, но последните четири срещи на отбора бяха неудачни - две поражения и две равенства. Така "Кубан" изостава на 6 точки от 3-ото място, което в момента се заема от "Динамо" (Москва).

"Въпросът е дали ще бъде приятно за играча, а и за нас, да се бори за 10-о място в Англия или Германия? Има ли смисъл да напуска, след като и в "Кубан" има сериозен проект. Нашата цел е да бъдем сред най-добрите клубове на Русия. Това вече е философия на клуба. При нас в града се появи много сериозен конкурент- ФК "Краснодар", който ни принуждава да бъдем винаги в тонус и да се стремим към нещо по-голямо, завършва генералният директор на "Кубан".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай