Лудогорец удари ЦСКА и гони нова титла

Шампионите спечелиха дербито в Разград с 2:0

Лудогорец удари ЦСКА и гони нова титла | StandartNews.com

Лудогорец дава заявка за нова титла на страната. Зелените спечелиха дербито на кръга с ЦСКА с 2:0 и се откъснаха напред със 7 точки пред столичния тим.

Шампионите  имат мач повече, но разликата вече става сериозна.

ЦСКА отново не успя да материализира възможностите си в мача, доказвайки, че тимът на Стойчо Младенов няма нужната класа.

ЦСКА се радвашe на доста сериозна подкрепа от трибуните. Гостуващата агитка е единствената, която се чува на стадион "Хювефарма Арена".

Червените имаха отличен шанс да открият резултата в 29-та минута. Фантастичен удар на Греъм Кери от създалия се пряк свободен удар.

Топката отиваше към сглобката на вратата, но стражът на Лудогорец се прояви със страхотен рефлекс и опази мрежата си суха.

Като цяло първата част бе равностойна, след нулевото равенство всичко остана за второто полувреме.

Драматични начални минути на втората част. Първо Бусато се намеси отлично при атака на домакините, а малко по-късно втора феноменална намеса на нидерландския вратар на Лудогорец, след удара на Матей.

Тук шампионите имаха и голям късмет, че топката не мина голлинията. В 62-та минута съдията Георги Кабаков даде жълт картон на Греъм Кери за симулация в наказателното поле.

Отлична възможност и за Десподов малко след това, но центрирането му не бе засечено. Опасностите пред двете врати се редяха една след друга, но гол не падаше.

В 75-та минута Йомов опропасти идеална възможност за ЦСКА, а след това - дузпа за Лудогорец!  Сотириу вкара дузпата и Лудогорец поведе - 1:0.

Точно в тези минути се видя кристално, че червените още нямат нужната класа да обърнат хода на първенството в своя полза.

Напротив, в добавеното време Чибота отбеляза нов гол - 2:0 за Лудогорец. Абсолютно по същия начин червените опропастиха своите двубои и в  Лигата на конференциите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай