Ливърпул е първи в Англия! Тежка издънка на Арсенал

Уест Хям спечели категорично лондонското дерби

Ливърпул е първи в Англия! Тежка издънка на Арсенал | StandartNews.com

Арсенал направи голяма издънка в битката за челото във Висшата лига на Англия. "Топчиите" паднаха на своя стадион "Емирейтс" от Уест Хям с 0:2 в лондонското дерби на кръга.

Така тимът на Микаел Артета няма победа вече в три мача и отстъпи първото място на Ливърпул. Червените са с две точки преднина на върха /42/, а третото място е за Астън Вила с 39.

Гостите първи стигнаха до голова възможност секунди след началото на мача. Джеймс Уорд-Праус опита далечен изстрел, но той не намери очертанията на вратата.

Арсенал отговори с хубава атака в 4-тата минута. Мартин Йодегор с пета изведе Букайо Сака на стрелкова позиция, но ударът на англичанина бе твърде слаб, за да затрудни вратаря на съперника.

В 13-тата минута резултатът бе открит в полза на гостите. Едно остро центриране затрудни Габриел Магаляеш, който не се намеси добре в опита си да изчисти топката. Джаръд Боуен успя да я достигне на аутлинията и да я върне към Томаш Соучек, който отблизо отбеляза. Положението бе дълго разглеждано от ВАР, за да се види дали кълбото не напуска терена с пълния си обем преди отиграването на Боуен, но нямаше достатъчно ясен кадър, който да покаже ясно какво се случи и попадението в крайна сметка бе зачетено.

В 28-ата минута Букайо Сака стреля от границата на наказателното поле, но встрани от вратата.

В 30-ата минута крилото на домакините се озова  в още по-добра позиция за гол. Той получи прекрасно центриране и стреля с глава на около два метра от вратата, но и Алфонс Ареола направи блестящо спасяване.

Голям пропуск направи и Габриел Мартинели в 37-ата минута, когато получи около точката на дузпата и стреля, но на сантиметри встрани от вратата. След това и Сака изпусна сериозна възможност.

Вместо да се стигне до изравнителен гол, такъв падна за втори път във вратата на Давид Рая. В 55-ата минута при едно центриране от корнер Константинос Мавропанос се извиси и с глава порази вратата на съперника, с помощта и на напречната греда.

Този гол разстрои още повече самочувствието на домакините и те не можеха да намерят адекватен отговор. Натискът към вратата на "чуковете" бе стихиен , като не доведе до нищо до края на срещата.

Уест Хям даже пропусна да разгроми своя съперник, след като "чуковете" изпуснаха дузпа в последната минута на добавеното време на мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай