Колко милиона ще вземе победителката в Мелбърн днес

Мугуруса и Кенин спорят за титлата от Откритото първенство на Австралия по тенис, Евроспрот излъчва директно от 10,30 (б.в)

Колко милиона ще вземе победителката в Мелбърн днес | StandartNews.com

Гарбине Мугуруса (Исп) и София Кенин (САЩ) излизат от 10,30 ч (б.в.) във финала на Откритото първенство на Австралия по тенис. Победителката ще вземе 2,43 млн. долара от рекордния за турнира награден фонд от 30 млн. долара. За финалистката остават половината. Досега Кенин и Мугуруса са се срещали на корта само веднъж. Това стана на турнира в Пекин през септември 2019 и американката спечели. Гарбине Мугуруса е първата представителка на Испания, която достига до финала на Australian Open след нейната треньорка Кончита Мартинес, която през 1998 г. губи от Мартина Хингис в мача за трофея. Единствената друга испанка, достигала до финал в турнира е Аранча Санчес-Викарио, която през 1994 г. отстъпва пред Щефи Граф, а през 1995 г. пред Мери Пиърс.
На 21 години и 80 дни, София Кенин е най-младата финалистка на Australian Open от 2008 г. насам, когато 20-годишната Мария Шарапова побеждава 20-годишната Ана Иванович. Кенин е и с 22 дни по-млада от Наоми Осака, когато японката вдигна трофея миналия сезон.
Световната №15 София Кенин и заемащата 32-ра позиция в ранглистата Гарбине Мугуруса ще премерят сили в първия финал в Оупън ерата в Мелбърн, в който няма състезателка от Топ 10. 

Мъжкият финал - Новак Джокович - Доминик Тийм е утре от 10,30 ч (б.в.). Евроспорт 1 излъчва турнира наживо.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай