Вторник,

Хиляда победители в "Тичай за да помогнеш"

От: РЕДАКТОР -
125
Хиляда победители в "Тичай за да помогнеш"
A
A
A

Точно 1000 бяха участниците в тазгодишното издание на инициатива „Тичай за да помогнеш“, стартът на благотворителното бягане бе даден тази сутрин от Националния стадион „Васил Левски“. Събитието имаше за цел за подпомогне хората с различни възможности и се провежда за четвърти път под името „Run2Gether България“. На него хора с големи сърца и хора със специфични потребности бягат заедно към една обща цел, а именно да надскочат себе си и да отвеят финала заедно. Бягането има за цел да популяризира спорта за всички и да се даде гласност, че равенството значи повече.

Преди старта участниците бяха поздравени от Анатоли Илиев, общински съветник и зам.-председател на Фондация „София – европейска столица на спорта, която неизменно подкрепя инициативата. Преди да тръгнат по 5-километровото трасе бегачите изгледаха демонстративния баскетбол с инвалидни колички и се възхитиха от уменията на представителите на отбора „София-Балкан“, на които идната седмица им предстои домакинство на международен турнир.

Сред потеглилите по маршута из алеите в Борисовата градина бяха още хитовата певица Прея, кинозвездата Ивайло Захариев, златното момиче Михаела Маевска и много други популярни личности, а водещият Крис създаде неповторима атмосфера. Всеки един от хилядата участниците днес се оказа победител.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички