България надви Белгия, отива на финал

България надви Белгия, отива на финал | StandartNews.com

Волейболистите ни ще играят на финал на Втора дивизия в Световната купа, след като победи Белгия с 3:1 гейма (23:25, 25:15, 25:18, 25:20) в полуфинален двубой във Варна.

В морската ни столица момчетата на Пламен Константинов свършиха половината от работата си и си осигуриха място на финала, където техен съперник ще бъде победителят от втория полуфинал между Аржентина и Франция.

Срещата започна слабо за българите, които постепенно влязоха в ритъм, но не можаха да върнат пасива си и загубиха първия гейм. Във втория и третия обаче Владо Николов и компания заиграха своята игра и демонстрираха кой е по-добрият отбор на паркета. Четвъртата част започна с 3:0 в полза на Белгия, но българите успяха да изравнят, след което и да поведат с 2 точки, за да се стигна до крайното 25:20 и успех в мача, пише gong.bg.

В събота вечер от 20:40 часа България ще играе финал срещу Аржентина или Франция, в който цената на победата е връщане в Първа дивизия на Световната лига и участие в тазгодишната Финална шестица на турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай